29/10/2021-23/01/2022 expo Helden in harnas

Datums: vrijdag 29 oktober 2021 tot zondag 23 januari 2022
geopend van dinsdag t/m zondag, tussen 13 en 17 uur

Locatie: Nottebohmzaal, Erfgoedbibliotheek, Hendrik Conscienceplein 4, 2000 Antwerpen

Expo Helden in harnas, Ridderverhalen. Van Karel ende Elegast tot Don Quichot.
In de expo Helden in harnas staan gedrukte ridderverhalen uit de vijftiende en zestiende eeuw centraal. Ridderromans uit binnen- en buitenland keren terug naar de plek waar ze oorspronkelijk gedrukt zijn: Antwerpen. 

We maken kennis met de verhaalstoffen uit deze bijzondere periode en met hun ‘Europese’ karakter. Halverwege bieden we een inkijkje in de verteltechnieken en -structuren van deze verhalen, om vervolgens stil te staan bij de verschillende vormen die ridderromans in de zestiende eeuw gingen aannemen. Tot slot vragen we ons af: hoe komt het dat we sommige ridderverhalen nog kennen, terwijl we andere zijn vergeten?

Meer info en Tickets: Helden in harnas | Erfgoed Hendrik Conscience (consciencebibliotheek.be)

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *