Nieuw boek: The fall of Númenor

Op 22 juni kondigde The Tolkien Society een nieuw boek van J.R.R Tolkien aan: ‘The fall of Númenor.

Net als de boeken ‘The val van Gondolin‘ en ‘Beren en Luthien‘ is het een verzameling van verschillende versies en fragmenten van Tolkien van hetzelfde verhaal, in dit geval het verhaal van de 2e era, vanaf het ontstaan van Númenor, het smeden van de ringen en de laatste alliantie tegen Sauron die het einde van het tweede tijdperk inluidde.

De editor van dit boek is Brian Sibley en het is geïllustreerd door Alan Lee.

Het verschijnt op 10 september, bijna gelijktijdig met de release van de serie ‘The rings of power‘ op Amazon Prime, die hetzelfde verhaal behandeld.

Is dat toevallig? Op het internet zijn de meningen verdeelt: zit er louter geldgewin achter of is er meer aan de hand en zou Amazone rechten hebben op alles wat er in dit boek staat en dus niet enkel op de appendices zoals ze zelf laten uitschijnen? En is dat laatste dan weer geen wishfull thinking?

Of er ook een Nederlandstalige vertaling komt is niet bekend.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *