Amazone maakt titel van hun serie bekend

Op 19 januari maakte Amazone eindelijk de titel bekend van hun ‘Lord of the rings on Prime’ serie.
Ze deden dat met een kort filmpje waarin eigenlijk niet veel te zien is:

Het ringgedicht, u allen welbekend, wordt voorgelezen terwijl ondertussen metaal gegoten wordt in een houten mal. Het wordt afgekoeld met water en daar verschijnt de titel in metalen letters:

The rings of power

Het geheel wordt ondersteund door een streepje muziek.

Nee, Amazone geeft niets vrij over de verhaallijnen de characters of de locatie, enkel de titel.
Of zit er toch meer in?

Dat de teaser frame voor frame zou geanalyseerd worden op het internet wist Amazone ook, tijd dus voor een paar verborgen boodschappen die zeker gevonden zouden worden.

Fans meenden al meteen de muziek te herkennen, en Amazone heeft later inderdaad bevestigd dat die van Howard Shore is. Daarmee lijkt ook het gerucht, dat de componist wiens muziek zo belangrijk was voor ‘The Lord Of the rings’ films van Peter Jackson, mee zou werken aan de show bevestigd te zijn.

Ook de stem uit de voice-over werd herkend, (en ook dat werd later bevestigd) als die van Morffyd Clark, in haar rol als Galadriel, meteen het eerste personage uit de reeks dat een gezicht krijgt.

En er werd nog meer beeldmateriaal vrijgegeven. Een making-off filmpje moest komaf maken met het idee dat de hele teaser CGI zou zijn. Het is allemaal ‘echt’, gefilmd met de meest gesofistikeerde high-speed camera’s van het moment.

Wil Amazone hiermee duidelijk maken dat het de lat inzake beeldkwaliteit en speciale effecten hoog legt en net als Peter Jackson de grenzen van het filmen wil verleggen?

Op de metalen letters is er een geschrift te zien. Het lijkt een beetje op de inscripties in de ring. Ook hier gaat het om het ringgedicht maar in het Sindarin. (Meer uitleg daarover vind je op http://tolkniety.blogspot.com/2022/01/g-i-p-rings-of-power-tengwar-and.html )
Kenners besluiten uit de analyse van de tekstfragmenten dat Amazone wordt bijgestaan door een paar goede specialisten inzake Tolkiens talen.

Naast de trailer was er op twitter ook nog een filmpje waarin de titel in verschillende talen wordt getoond, de laatste taal is eveneens Sindarin.

Naast de titel lijkt de boodschap van Amazone toch vooral te zijn dat ze de serie heel serieus neemt en met oog voor detail te werk gaat.

Het ziet er alvast veelbelovend uit. Nu nog een goed verhaal,….
Kijk jij ook uit naar September?

One thought on “Amazone maakt titel van hun serie bekend

  1. Niniel

    Ondertussen wordt in twijfel getrokken of Howard Shore wel echt meewerkt aan de serie. Alle bevestigingen zijn weer van het internet verdwenen…

    Reply

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *