Ithildin: een elfs woordenboek voor je smartphone

Ithildin is een Sindarijns naam, en betekent “maan-ster”), “maanlicht” of “sterlicht” en is sinds eind mei ook de naam van een digitaal woordenboek van de talen die worden beschreven in het werk van JRR Tolkien.

Het is gebaseerd op het Eldamo.org-lexicon en bevat een bijna volledige doorzoekbare woordenschat van die talen. Het Eldamo-lexicon van Paul Strack probeert dat materiaal consequent te ordenen, wat neerkomt op vele duizenden woorden in bijna vijftig talen.
Deze app is bedoeld als een handig hulpmiddel om deze woordenschat te doorzoeken en te openen en is ontwikkelt door Maike (Luthiën) Dulk.

Alle info wordt op je toestel gezet. Voordeel hiervan is dat je er ook offline gebruik van kan maken, je kan het dus echt overal gebruiken zonder je data-abonnement te moeten aanspreken. Neveneffect is wel dat het wat aan de trage kant is en veel plaats inneemt.

Op dit moment is enkel vertalen van en naar Engels beschikbaar, andere talen staan nog op de planning.

De app is gratis en beschikbaar voor Apple en Android:

AppleStore: https://apps.apple.com/app/id1610935030
GooglePlay: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.aduial.Ithildin

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *